04. Mars…
Catalyzator oppsummerer første runde i medisinens verden utenfor de offentlige helsekorridorene …
.

Dette dagboksinnlegget er en utdyping av hva som foranlediget til den nødvendige turen ut for å shoppe apotekvarer og mat nå på mandag som jeg skrev om i forrige innlegg i dagboka her.

Selvom Catalyzator er diagnostisert med både neurologiske, reumatiske og skjelettlidelser i hopestall så er det ikke dette Lillestrøm Helseklinikks Leger kaster seg over med diverse behandlingsmetoder først, langt derifra, det første som skjer der er grundige analyser og tester både i inn og utland for å se hva som kan finnes av ustabiliteter og mangler og indikasjoner på ting som kan være galt slik at de kanske kan finne frem til bakenforliggende årsaker til ondter, plager, svekkelser og deffekter.

Bildet: Apotekvarer mot diverse blodanalyserte mangler…

En bunke blodprøver som ble analysert på vanlig offentlig betalt lab hos Akershus Universitetssykehus viste noen mankoer som legen ønsket å gjøre noe med og Apotekvarer til dette formålet, hvorav noen på såkallt registreringsfritak, ble bestillt. Methyl B-12 5000mcg , Vitamin-D 1000iu og Liposomal- C-vitamin 1000mg.

( Hva gjelder B-12 vet jeg jo at blodprøver har vist manko helt siden omkring 2000årskiftet iallfall men fastleger jeg har hatt har ikke gitt meg noe behandling for å rette opp dette så jeg har tatt noen vanlige kostillskudd med B-vitaminer i håp om selv å bidra til litt bedring. Det som er litt mer skremmende er å lese symptomlisten på langvarig vitamin-D mangel da dette stemmer mye overens med det jeg har opplevd av ekstra plager nå de siste åtte – ti årene uten at noen av de fastleger, hudleger, neurologer og andre spesialister jeg har konsultert i det offentlige helsevesen har vært villig til å forsøke å lete etter årsaker. )

Det ble også tatt en enkel blodprøve for å sjekke om jeg evventuellt skulle ha noen matintolleranser/allergier og den testen kom tilbake fra den store medisinske verdenen med overraskende svar. Vel… kanske ikke så veldig overraskende alikevel fordi jeg trossalt har klaget på matproblemer helt siden jeg var omkring tolv – fjorten år ( ca ett år eller to efter mitt første flåttbitt omtrent ) Problemene har vært slike som svetting og feberrier når jeg har spist, søvnighet, nysing, snufsete forkjølelsesnue og mageproblemer av ymse slag. Men dette har alltid blitt bortforklart av fastleger med helt andre ting ( psykosomatiske ) enn å se om det skulle være noe jeg faktisk ikke tåler i matveien.

For noen år siden, omkring 2003-2004, fikk jeg derimot, etter mye mas, trygling og tigging fra min side, en undersøkelse hos Hudlege Funk i Moss på grunn av utbrudd av kviselignende sår og vondter men der var det også den samme holdningen til at dette ikke hadde noe med mat eller allergier å gjøre men hva som forårsaket hudproblemene gjorde ikke hudlegen så mye forsøk på å finne ut av annet enn en prikktest på armen uten noe store synlige utslag og det eneste jeg selv har kunnet konstantere er at direkte sollys forværrer problemene mens kortisonsalver lindrer utbruddene og vondtene litt når det er som værst. Hudlegens antydninger om psykososiale årsaker sto liksom skrevet mellom alle linjer i papirene fra hans kontor. Å prøve seg frem i matveien på egen hånd totalt i blinde er ikke lett og spessiellt ikke når hjelpeapparatet rundt deg hårdnakket fastholder at det er din egen psyke som er årsaken så dette har jeg på en måte bare levd med videre. Det blir spennende fremover nå om endringer i kostholdet kan bidra til bedring.

Bildet: Masse deilige godkjente matvarer 🙂

Vel… Tilbake til matinntolleransetesten som viste at her var det et ark som trengte litt bleking ja. Listen over mat jeg hadde antistoffer i blodet mot var: Melk, Myse, Hvitt sukker, Druer, Torsk, Østers, Tunfisk, Amaranth Mel, Hvite Bønner, Soya, Mais, Linser, Hvit Ris, Spelt, Hvete, Spinat og Tomat. En ser fort at den listen inneholder sånn ca et helt vanlige overlevelseskosthold og ennå mer til om en finleser matvarenes innholdsdeklarasjon nøye og en total omlegging blir derfor nødvendig for om mulig å lindre plagene. I uken som gikk mellom siste legebesøk og denne shoppingdagen så gjorde jeg så godt jeg kunne i å minske inntaket av disse “forbudte” matvarene og videre Innkjøpsrunde ble så i første omgang planlagt ved bruk av PC’n og leting efter mulige matvarer i de ulike kjedenes nettsider og valget av butikk ble derfor ICA’s Allergi-mat som på sine nettsider viste rimlig godt og variert utvalg.

Bildet: Godkjente matvarer og litt snadder 🙂

Foreløpig er det usikkert om mange av mine ondter og plager i matveien skyldes allergier eller om det kan være såkalt Leaky gut (lekasje gjennom tarmveggene) eller noe annet grumsete galt i kroppen og derfor må det undersøkes mere mens jeg samtidig også sørger for å legge om kostholdet til det jeg foreløpig ikke viser tegn til reaksjoner mot og disse innkjøpene som det her vises bilder av er et utvalg av matvarer jeg møysommelig plukket med meg fra ICA’s vareutvalg på mandag.

Og selvfølgelig vann… Som tidligere fortalt så har jeg jo litt trøbbel med vannpumpeannlegget og selv om jeg ikke nødvendigvis dør av å drikke vannet i springen her så er det litt utrivlig med brunt grums på bunn av glasset hver gang jeg har tatt meg litt nødvendig fuktighet til strupen her så jeg foretrekker innkjøpt vann på flasker under nåværende forhold 🙂

Dagens siste bilde viser tre poser fulle av “fy”-matvarer som er på vei ut fra garasjen fordi garasjeboeren får vondt i maven og mye annet huffefyselige vondter av innholdet … husjhjjjjjjjj—– ut med alt sammen… Vel… det står foreløpig lagret i gangen fordi jeg ikke har hatt krefter til å bringe det helt ut i søpplakassa ennå hehehe og de frossne matvarene er ennå ikke tatt ut av frysern hvis noen vil overta de før de havner på søppla de også… jeg skal iallfall ikke spise noe av det 🙂 provianteringen jeg gjorde på mandag var såpass vellykket at såfremt jeg får tilbake matlysten så har jeg masse godt å spise på de nærmeste dagene å så får jeg håpe kreftene returnerer slik at jeg orker en ny innkjøpsrunde innen nær fremtid 🙂

Å det var en sånn nogenlunde oversiktlig resyme og gjennomgang av første etappe i drømmen om å få tilbake en fungerende kropp, men ennå gjennstår det masse prøver og analysesvar som blandt annet kommer fra det store utland og andre spesialiserte undersøkelser i medisinens verdenshav…

Time Will Show hva de neste prøvene eventuellt viser 🙂