26. Mars …
Catalyzator ramler litt på ryggkul’n…

For litt over en måned siden fikk Catalyzator de første foreløpige blodprøvesvarene av sin nye spesial-lege på Lillestrøm Helseklinikk som viste et knippe allergener ( IgG ) i blodet som tydeligjorde en lekk tarm <-klikk link å les mer. og svart på hvitt at Catalyzator hadde matintolleranse / allergi mot de mest spiste og vanligste matvarene og at dette nok hadde bidratt til en øket svekkelse av den allerede utmattede kroppen pluss en del manglende vitaminer som også trengte tillskudd. Disse nyhetene førte ikke til at Catalyzator ruslet ut i skogen for å dø… langt derifra… men hun mobiliserte derimot iløpet av de neste fem ukene opptil flere kraftanstrengende turer ut i verden for å hente apotekvarer og kjøpe inn stort lager mat av slike sorter som hun ikke var allergisk mot og hun gledet seg til neste time med sin nye doktor for å fortelle at dette faktisk hadde gått relativt greit selv om konsekvensen var en ubeskrivlig utslitt kropp og dertil økte symptomer av alle slag med vondter og feber og snufs men dette ville nok roe seg ned igjen med lang hvile og rikelig matlager av sunne gode matvaner samt store doser vitamintillskudd 🙂

…høh… Neste time med legen var altså i går og den gav Catalyzator bakoversveis så raskt at fettperlende fra hår og panne sto som projektiler i veggen fra hennes fete uvaskede skogshår… De neste blodprøvene og avføringsprøver og spyttprøver og masse annet rart viste nemlig i tillegg til mye grums og hufsefysent at Catalyzator har GLIADIN og GLUTENALLERGI ( IgA ) og dette betyr altså i kort tekst at Catalyzator nå må legge om kosten totalt og spise samme mat som alle de som innehar den litt mer kjente diagnosformen CØLIAKI <- klikk link å les mer. og det store matlageret som Catalyzator har opparbeidet seg i den nå gjennomlevde torturmåneden må tømmes for sånn ca alt av lettvint ferdigmat og refilles med glutenfrie matvarer… *sukk*

Bildet: Fra WWW.SEMPER.SE

MEN… nå ble jo Catalyzator på en måte litt “lettet” også fordi dette er jo et velkjent problem som veldig mange mennesker sliter med og masse matvarer lages spesiellt for disse og tilåmed en hel nettside med informasjon ble derfor lest grundig og overraskelse nummer 2 kom da hun leste om eksemet / hudsykdommen: Dermatitis Herpetiformis <-klikk link å les mer. Hun klikket videre og åpnet pdf-linken der og leste nøye… og da hun så bildene…

For ca ti år siden gjorde Catalyzator et forsøk for ør’nte gangen på å få hjelp hos sin daværende fastlege for maveproblemer og hudproblemer og han gav henne en enkel avføringsprøvetest og trykket på de vonde punktene på maven hennes og resultatene beviste etter hans sigende at Catalyzator ikke hadde noe maveproblem eller matrelaterte hudproblemer men måtte spise sunt grovt brød og normal mat så gikk nok alt bra og han satte henne på en langvarig antibiotikakur og sa at dette nok vil hjelpe. Dette kunne ikke Catalyzator slå seg helt til ro med og da hun hadde hvilt noen måneder og spart opp noen ekstra kroner igjen mens hun gomla antibiotika jevnt og trutt uten å bli noe bedre så kjøpte hun seg privat legetime hos Volvat i Fredrikstad. Der mente de at dette var totalt bortkastet og hun fikk beskjed om å slutte med antibiotika og trengte mer undersøkelser og siktet i første omgang til hudproblemene og hun ble derfor sendt til Hudlege Funk i Moss. Vel… for å gjøre en lang historie så kort som mulig så tok Hudlege Funk en prikktest på armen hennes og sa at dette er ingen allergi hverken mot mat, planter, hus eller dyr osv så bare smør deg med kortisonsalve og spis variert så går det nok over…

Tilbake til: Dermatitis Herpetiformis <-klikk link å les mer. Som nevnt ovenfor så åpnet Catalyzator pdf-linken på den siden og hva så hun ? Jo… bilder av de samme hudproblemene som hun selv har og har hatt i minst 10-12 år minst ! ( noen år før der igjen så var Catalyzator såpass i god form at hun ikke spiste ferdigmat men laget seg middag tre ganger om dagen og spiste omtrent aldri brødmat… underlig ikke sant ? ) …det var igrunn bare det hun ville… få hjelp mot dette helvetes vonde i huden og hjelp mot en mave som veksler mellom diaree og full stopp i dagesvis… hjelp mot vondter som tar drepen på en allerede utmattet kropp… hjelp… å nå ser det ut til at brikkene i pusslespillet faller på plass som en kortstokk i hånda på en tryllekustner… men… langvarig overlevelse på skadelig kosthold har nok medført både det ene og andre så det kan være mye skader å rette opp inni kroppen…

Bildet: Kveldsmaten er klar 🙂

Catalyzator har tro på fremtiden 🙂
…men trenger nok litt (les: MYE ) hjelp nå i startfasen…

———————————————————————————-

TILLEGG (27.Mars-2010):

Her kommer litt tillegg til min vanlige “dagbok” som beskrevet ovenfor.

Etter nesten en hel måned med relativt vellykket kosthold uten de komponentene som matintoleransetesten viste sensitivitet mot så ble jeg litt “slått ut” av å få vite at jeg også har Gluten / Gliadin allergi (IgA) og må få støvsugd kostholdet grundig.
Dette visste jeg allerede litt om fordi jeg brukte litt tid i matbutikken sist gang jeg var der for å lete etter lettvinte ferdigprodukter i allergiavdelingen men de fleste glutenfrie matvarer inneholder Soja, Ris eller Mais som alle står på min fy-lste så dette var ikke så enkelt og jeg tenkte at det går nok greit alikevel å bruke kostholdet slik jeg har gjort denne måneden.

Vel… Nå som Gluten må utelates fra kosten ble jo dette en liten nedtur å jeg tenkte at da må jeg vurdere “Hva som er værst” å forsøke å legge en ny plan… Ny butikktur bør uansett tas så fort jeg har krefter så planleggingen er prioritet numero UNO ved pc’n nå.

To dager på rad, legetimetelefondagen og dagen derpå som var i går lot jeg det skure og spiste mat med noen små innhold fra intoleransetesten for å teste og reaksjon lot ikke vente på seg neg… allerede ved inntak ble nesa tett og feber’n blomstret og så kom mavebrenningen og iløpet av timene kom verking i så mange retnin ger at jeg slapp opp for kroppsdeler å ha vondt i på en måte… og hodepineverk auuuuuuuuu

MED ANDRE ORD: spørsmålet fra Dr.Ingrid om den foreløpige behandlingen hadde hjulpet ? som jeg hadde litt problemer med å svare skråsikkert på, kan nå besvares med: JA !!!
Jeg angrer som en søkkvåtmøkkete hund på at jeg spiste den maten disse to dagene fordi nå blomstrer eksemene og klør infernalskt og vondter og mavebrann og auauauau … AUUUUUU …løøøøper på do også…

Vel…
Jeg misstenker at dette betyr at å kjøpe glutenfrie produkter som alikevel inneholder komponenter med intoleransematvarer er ingen god løsning… har jo ikke forsøkt dette men det kan se litt vanskelig ut å tro at det er lurt nå i førsten iallfall… så foreløpig må jeg nok finne de få produktene som er glutenfrie men som samtidig heller ikke inneholder noe av matintoleransekomponentene…
Litt stor jobb men intet er umulig sa myggen da ho begynte å drikke av havet for å tørrlegge land…

OKI…. workin on it… MEN !!! hele denne prosessen tar jo også mye krefter fra en allerede utmattet kropp og jeg må kontinuerlig mobilisere krefter for å få handlet mat og apotekvarer og gjøremål som også skader og stresser kroppens symptomreaksjoner så det er en dobbel ond sirkel av belastninger som ikke er bra i det hele tatt smiley