01. Mai…
Catalyzator oppdaterer sine lesere…

Det er ikke lett å overleve i garasjen for tiden men håpet om en lettere tilværelse i fremtiden er i behold og blir ivaretatt av et enormt utvalg medosinske tillskudd og litt kostillskudd for å sikre kroppens viktigste behov. Når både fordøyelse og næringsopptak i kroppen fungerer dårlig så er det godt å ha funnet et panel doktorer som tenker langsiktig og planlegger det viktigste først. Vitaminer, fordøyelsesenzymer, blodforberdinger og mange rariteter inntas opptil 5-6 ganger daglig og bidrar til å forberede kroppen på to påfølgende antibiotikakurer som skal hjelpe til å rydde opp i fordøyelsen for uhumskheter av ymse slag.

Som jeg tidligere har fortalt om så ble jeg også utredet for evventuelle matintoleranser, noe som jeg selv hadde liten tro på da jeg stort sett kunne spise hva som helst uten å merke hverken bedring eller forværring av de symptomer jeg sliter med, og til min store overraskelse kom testsvarene tilbake med ei liste så lang som et vondt år. Efter resolutt rydding i matvarelageret og å spise kun noen få matprodukter som jeg ifølge testen kunne tåle begynte jeg å forstå at dette hadde en klar sammenheng med både fordøyelsesbesvær og mavevondter jeg har slitt med i årevis og selvfølgelig ville ikke disse symptomene blitt noe bedre om jeg fjernet en matvare av gangen ved å forsøke såkalte eliminasjonsteknikker og derfor måtte altså en total opprydding til for å se sammenhengen og merke effekten på kroppen.

Matintoleransetesten avslørte blandt annet at jeg var nødt til å finne meg helt nye matvaner og selv de vanlige allergivarene som finnes i de fleste velassorterte matvarebutikkene var således utelukket men efter en time med en ernæringspesialist så ble jeg også tipset om en brødvareproduset som også produserte et såkalt “multiallergibrød” som jeg kunne spise. Det tok alikevel nesten tre uker før nærmeste mulige leveringsvillige butikk klarte å fremskaffe dette men nå kan jeg iallfall atter igjen innta en form for brød selv om det nok ikke er på langt nær så godt eller smakfullt som reklamen påstår men til produsentens forsvar vil jeg nok også tro at det krever en viss tilvenningstid for å like det og da fungerer det nok bra i kostholdet.

Efter å ha stekt det, leveres lettstekt å må stekes ca 30 minutter, og forsøkt ulike metoder for å skjære det opp i skiver kom jeg frem til at det bør pakkes i plast efter steking for å mykne skorpen og dagen efter kan man skjære det i passe skiver. Det er omtrent komplett umulig å skjære uten å mykne skorpen da det for det første krever enorme krefter som jeg på nåværende stadie av sykdommen ikke har og dersom man klarer å skjære det så sprekker det opp i masse biter og må spises med skje… Efter ett døgns mykning i plastpose derimot så går det ganske greit å skjære opp. Brødet er grådig mektig så noe omfattende brødmåltid frister ikke undertegnede men ei skive til frokost er ok og som en brødblings ved siden av annen mat synes jeg det passer veldig bra 🙂

På middagsfronten står det ellers dårlig til i garasjen. Jeg har jo i flere år nå levd på ferdigmiddager fra Dafgaard, Fjordland og Findus og ofte brukt de varierte pizzaene fra Dr.Oetker for å overleve og når jeg nå ikke kan spise en eneste en av disse uten å innta opptil flere skadelige matvarer så står jeg altså på stedet hvil og havner liksom i ingenmannsland. Selvfølgelig er jo løsningen å lage middagsmåltider helt fra bunnen av noe som også smaker aller best men jeg har hverken krefter eller energi til å kjøpe inn ferske råvarer eller å lage til måltider så dette er nok et svært langt ark å blekne. Løsningen foreløpig er enkle grønnsaksbaserte kokte måltider som jeg tilbereder i en foliedekket stor brødform i ovnen og på den måten blir det også minimalt med oppvask å belaste min utarmede kropp med.

Grunnoppskriften i denne var Poteter, Gulrøtter og Persillerot som jeg kokte i ovnen med et par småklatter Soft spesial og når dette var ferdig delte jeg det i mindre porsjoner som jeg serverte meg selv de påfølgende dager.

Den ene danderte jeg med litt frisk oppskåret Agurk og et par skiver Mager&Go Servelat,

den andre fikk en “multiallergi”brødskive til og så juksa me litt med ei persillekvast i kanten 😀

Min samboer Gularsj synes jeg spiser litt lite proteinrik mat for tiden og kommer stadig innom i garasjen med diverse små gaver til husholdningen.

Ja… sånn går dagene i garasjen for tiden og jeg må innrømme at jeg sliter… det er ikke lett å klare alt som en egentlig ikke har krefter til så oppfinnsomheten lenge leve så får jeg håpe at jeg kommer i mål på ett eller annet vis men akkurat nå er det faktisk langt mindre fargerikt i min tilværelse enn bildene ovenfor kan bedyre om… det føles tungt og det føles umulig men samtidig så har jeg jo ingen alternativer og da må jeg jo bare fortsette å håpe det blir lettere etter hvert og at når kreftene kommer tilbake, kreftene MÅ komme tilbake, så vil jeg stadig greie dette bedre og påføre meg selv en GOD spiral av bedrende tilværelse og da åpner fremtiden seg også med blå himmel og solskinn over en glad kropp som skal leve lenge i velbehag med både seg selv og verden.

Catalyzator vinker så vakkert hun kan og ønsker alle en god helg 🙂