11. Desember…
Catalyzator om hverdagslige ting …

I går, da dette bildet ble knipset gjennom kontorglugga mot nord sånn omtrent midt på dagen, skinte sola fra krystallklar himmel og fikk den hvite kaldfrossne naturen til å smile til tross for 14 blå på måler’n. Litt senere på kvelden snudde det helt om og plutselig dryppet det fra taket utenfor garasjen men det varte heldigvis ikke lenge… idag er det igjen blitt kaldere med 5 blå og det snør 🙂

Catalyzator vil idag servere noen enkle middagstips til likesinnede her ute i cyberhimmelen. Det er jo sikkert forståelig for folk flest at når en er belemret med en kraftig deffekt kropp så er ikke de hverdagslige tingene alltid så lett å mestre og matlaging er en lidende sportsgren her i garasjen. Først er det jo problemet med å makte shopping og frakting av matvarer, nest etter det problemet så er det manko på krefter til å klare å tilberede maten og til sist så skal det jo somkjent vaskes opp og ryddes bort etter et måltid så den formen for aktivitetsutøvelse er langt fra daglig, ei heller ukentlig, her i garasjen og overlevelse baseres stort sett på langt enklere måte å innta mat på.

Men… etter å ha “overlevd” på mat som vanligvis assosieres mer med helt andre forhold enn det som skulle tilsies å være et normalt sunt norsk kosthold så klarte kreftene å mekke til en enkel oppskrift som brukes når kreftene står den deffekte bi for selv denne enkle oppskriften krever jo både planlagt shopping, tilberedning og oppvask men til gjengjeld er den både lettlaget, god, mettende og næringsrik og garasjeboeren er dessuten langt fra kresen når det gjelder mat og overlevelse her uti huttiheitaskauen 🙂

LeivVidar Grillpølser (allergenfrie) deles i passende biter og gis et kort oppkok i microen (ca 2 x 2 minutter) sammen med en boks avsilte store hvite bønner, slike boksbønner ligger desverre somotest i en lake som inneholder sukker men jeg antar det meste forsvinner ved god skylling før tilberedning og tillater meg derfor å bruke slike, favoritten her i garasjen er kikerter men bønner av alle slag er brukbart, hvite, brune, avlange, korte og lange, etter kokingen så siler jeg raskt av kokevannet og blander inn en halv pose serveringsklar salat og prutler over litt olivenolje og VIPS ferdig servert uten engang å måtte skitne til asjett fordi kokeglassbollen fungerer utmerket å spise av 🙂

Her er bilde av en variant av samme “bønneoppskrift” hvor jeg har brukt brune kidneybønner og kyllingbiter som også tåler godt å bli varmet litt da de blir langt saftigere enn de er når man serverer kylling kald til salater osv.

Vel… da er det bare å ønske GODT MÅLTID og videre vakker og trivelig adventstid, snøen daler ned utenfor garasjeglugga i dette øyeblikk, mens jeg skriver her på pc’n, og gjør skogen lys, vakker og trivelig 🙂

………………………………..

PÅMINNELSE:
Jeg vil også minne mine trofaste lesere om å se på NRK1 nå førstkommende mandag (13.desember NRK1 klokken: 19:45 ) da programmet PULS skal handle om sykdommen ME, filmen “Få meg frisk” og viruset XMRV.

………………………………..

OPPDATERT:

Se PULS “Få meg frisk” PÅ NETT-TV: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/691976

Hør VERDT Å VITE om ME og XMRV på radio: http://podkast.nrk.no/fil/verdt_aa_vite/nrk_verdt_aa_vite_2010-1214-0129_6342793034.mp3?stat=1&pks=53440